Amsterdam effectiever met Bibob-onderzoeken

De gemeente Amsterdam boekt steeds betere resultaten met onderzoeken die de stadsdelen verrichten in het kader van de Wet Bibob. Het aantal echt verdachte dossiers dat de stad doorstuurde naar het landelijk bureau is in 2011 gestegen naar 24 en dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Dit blijkt uit het jaarverslag van het Amsterdamse coördinatiebureau Bibob dat vandaag openbaar werd.

Het landelijk bureau verricht onderzoeken naar eventuele criminele banden van ondernemers die vergunningen aanvragen. Van de 24 doorgestuurde dossiers constateerde het landelijke bureau in ieder geval 13 keer dat sprake was van een ernstig gevaar op misbruik van de vergunning.

Amsterdam heeft in 2011 op Bibob-gronden zeven vergunningen geweigerd. In 2010 waren dat er drie. Uit het jaarverslag blijkt verder dat in 2011 drie keer een vergunning is verleend met voorschriften en dat één vergunning op grond van de wet is ingetrokken.

Indien ambtenaren twijfelen over de integriteit van de vergunningaanvrager, diens zakenrelaties dan wel de financiering wordt het dossier voorgelegd aan het coördinatiebureau. In 2011 heeft het bureau 42 dossiers diepgaand onderzocht. Dat zijn er drie minder dan in 2010 toen er 45 dossiers onder de loep werden genomen.

Bron: Parool.nl

drie kolommen WAT / SPECIALISTEN / KOSTEN

USPs tempate

Waarom de hulp van Bibobprobleem.nl inschakelen?

  • Wij zijn gespecialiseerde advocaten: wij benutten alle kansen
  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor directe bijstand bij Bibob problemen
  • Door onze specialisatie werken wij efficiënt. De kosten blijven dus laag
  • Wij helpen u snel en efficiënt door heel Nederland
  • U krijgt altijd een van onze specialisten aan de lijn
  • Wij hebben veel ervaring met Bibob-zaken